Zorg en ondersteuning thuis

Zorg en ondersteuning thuis

Mantelzorgers kunnen een beroep doen op thuiszorg, maaltijdbezorging, huishoudelijke hulp of andere vormen van ondersteuning aan huis. Zo maakt u uw zorgtaak iets lichter. Komt u er alleen niet uit? Neem dan contact met ons op.

U vindt hier een overzicht van thuiszorgorganisaties die werkzaam zijn in Leidschendam-Voorburg. Er zijn ook particuliere organisaties die thuiszorg bieden. Houd er rekening mee dat aanvragen bij de gemeente altijd lopen via een digitaal Wmo-meldingsformulier. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Met een alarmeringssysteem kunt u langer en veiliger thuis blijven wonen. Het alarmeringssysteem bestaat uit een alarmapparaat met een zender die u om uw hals of pols draagt en die met uw (vaste) telefoon verbonden is.

Er zijn meerdere organisaties die huishoudelijke ondersteuning bieden. Houd er rekening mee dat aanvragen bij de gemeente altijd lopen via een digitaal Wmo-meldingsformulier. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Er zijn meerdere aanbieders die maaltijden of boodschappen aan huis bezorgen. U kunt direct met onderstaande organisaties contact opnemen.

Wanneer u een klusje heeft, zoals het ophangen van een schilderij of een snoeibeurt in de tuin kunt u de vrijwilligers van Woej Burenhulp vragen. Er is ook een netwerk van buren die elkaar helpen.

Er zijn momenten dat de mantelzorger de zorg en hulp (tijdelijk) moet overdragen aan iemand anders. Bij het overdragen van de zorg is het belangrijk dat u als mantelzorger erop kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Daar kunt u deze wegwijskaart voor uitprinten en gebruiken.

De mantelzorgpas kunt u uitprinten en in uw portemonnee dragen. Door het invullen van de namen en telefoonnummers op het pasje, kan vervangende zorg snel ingeschakeld worden in geval van nood.

Bij Samen Beter Thuis vindt u instructiefilmpjes, informatie en cursussen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.