Wat als thuis wonen niet meer gaat?

Wat als thuis wonen niet meer gaat?

Het kan zijn dat degene voor wie u zorgt, ondanks alle zorg en aanpassingen, niet meer in staat is om zelfstandig thuis te blijven wonen. Wat zijn dan de mogelijkheden? Als u nog niet samenwoont, kunt u ervoor kiezen om bij elkaar in te trekken. Of misschien kunt u bij uw kinderen inwonen. Dat kan tegenwoordig ook met een zogenaamde mantelzorgwoning. Bekijkt u hieronder welke mogelijkheden er zijn en met welke regelgeving u te maken kunt krijgen. Als u hier niet uitkomt kunt u contact met ons opnemen.

Ontvangt u een AOW- of nabestaandenuitkering en wilt u gaan samenwonen? Dan heeft dat normaal gesproken gevolgen voor uw uitkering. Als u gaat samenwonen met iemand die intensieve zorg nodig heeft, gelden er echter speciale regelingen.

Wanneer u bij u kinderen gaat inwonen kunt u te maken krijgen met de kostendelersnorm. Dit betekent dat, indien u een bijstandsuitkering ontvangt, deze wordt aangepast wanneer u een woning deelt met meer volwassenen.

Zorgt u als mantelzorger voor bijvoorbeeld uw vader, moeder of een ander familielid of vriend? Dan is het makkelijk als u dicht bij elkaar woont. Op de site van Mezzo leest u welke mogelijkheden er zijn.

De volgende instellingen in Leidschendam-Voorburg bieden een woonvoorziening voor mensen die zorg nodig hebben. Kijk naar de mogelijkheden op de websites. Uw huisarts is ook op de hoogte van de mogelijkheden .