Hoe blijf ik in balans?

Hoe blijf ik in balans?

Er zijn verschillende signalen die op overbelasting wijzen. Spanning, nervositeit, minder eetlust, concentratieverlies, of uw humeur naar degene die u verzorgt. Hier vindt u een aantal tests die u een indicatie geven van hoe u ervoor staat en waar u tips vindt om uw balans weer te vinden.  Zoek altijd professionele hulp als u er zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld bij uw huisarts. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact met ons opnemen.

Als u voor een ander zorgt, is het ook belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. De Mantelzorg in balans-test laat zien welk type mantelzorger u bent en geeft tips.

Kwadraad maatschappelijk werk biedt psychosociale hulpverlening in Leidschendam-Voorburg. Ze hebben verschillende zelftesten op hun website staan. Test hoe assertief u bent, hoe het met uw gevoel van eenzaamheid zit en meer.

De module ‘MIJZELF’ geeft je inzicht in wat je zelf kan doen om de situatie waarin je nu verkeert, prettiger te maken. Er zijn vijf thema’s die je informatie, opdrachten, suggesties en tips bieden.

Er worden diverse cursussen en trainingen gegeven die u kunnen helpen in balans te blijven. U kunt hier nieuwe kennis opdoen, ervaringen delen en leren van elkaar.

enwievraagtdemantelzorger-page1-480x678

Komt u er niet uit?

Neem contact op met uw huisarts als u merkt dat het u teveel wordt. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact zoeken met Woej, Kwadraad of de Mantelzorgmakelaar.

Telefonische hulplijnen

De AlzheimerTelefoon biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie. De AlzheimerTelefoon is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 5088, 7 dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur.

 De AlzheimerTelefoon is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies bij dementie. Ook kunt u dit telefoonnummer bellen als u uw verhaal over dementie wilt delen.

Zorg  je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55.

Of stel je vraag via WhatsApp: 030-760 60 55 (nieuw).

Bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur.

Wil je buiten openingstijden je verhaal kwijt? Dat kan. Bel dan de Mantelzorglijn en laat je doorverbinden met een vrijwilliger van onze collega-organisatie de Luisterlijn.

Telefonische hulp voor de naasten van mensen met dementie. Na aanmelding krijgt u een vaste coach toegewezen. Deze neemt contact met u op voor telefonische coachingsgesprekken. U kunt gebruik maken van 10 gesprekken van ongeveer 45 minuten. De coaches zijn zorgverleners met ervaring in de zorg voor mensen met dementie. Zij zijn geschoold in de telefonische begeleiding van naasten van mensen met dementie: 0800-0228077 (gratis)