Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning

Er zijn regelingen en vergoedingen waar u als mantelzorger gebruik van kunt maken. Maar welke zijn voor u van belang? Elke situatie is anders. Daarom kan advies en ondersteuning handig zijn om uit te zoeken welke regelingen voor uw specifieke situatie gelden.

Er is zoveel informatie voor mantelzorgers, dat het knap lastig is om de weg te vinden in alle regelingen en voorzieningen. De sociaal werkers van Woej kunnen u helpen als u hierbij ondersteuning zoekt.

U kunt met verschillende hulpvragen terecht bij Kwadraad maatschappelijk werk.

Bij het Sociaal Servicepunt kunt u terecht voor informatie, advies, persoonlijke begeleiding en praktische ondersteuning. Hoe kunt u omgaan met bepaalde situaties? Hoe kunt u ondersteunende hulp inzetten? Welke regelingen zijn er in Leidschendam-Voorburg? Het Sociaal Servicepunt helpt u graag.

De Mantelaar koppelt medisch studenten aan ouderen voor zorg én gezelschap.

De mantelzorgmakelaar brengt uw situatie in kaart en neemt regeltaken over. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt deze dienst vergoed.

Heeft u binnenkort een keukentafelgesprek met de gemeente en u gaat als mantelzorger mee? Tijdens dit keukentafelgesprek komt ook uw eigen ondersteuningsbehoefte aan bod. Het is aan te raden om dit voor uzelf vooraf in kaart te brengen en alvast na te denken over mogelijke oplossingen voor die ondersteuningsbehoefte. Daarvoor kunt u onderstaande formulier gebruiken.