Ervaringen delen

Ervaringen delen

In het Mantelzorgcafé kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten. Het kan fijn zijn een luisterend oor te treffen van iemand die in hetzelfde schuitje zit of zijn verhaal aan te horen. In Leidschendam-Voorburg en omstreken is er ook een Alzheimer en Parkinson Café en de gespreksgroep van WZH. Ontmoet u liever mantelzorgers op internet? Dan kunt u terecht bij diverse websites van en voor mantelzorgers.

Voor iedereen die op zoek is naar praktische tips, een luisterend oor of ervaringen met andere mantelzorgers wil delen, organiseert MOM (Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers) maandelijks een gezellig mantelzorgcafé.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. In Nederland worden op meer dan 200 plaatsen Alzheimercafé’s georganiseerd.

Een Parkinson Café is een plek waar parkinson(isme)patiënten, hun naasten en overige belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook wordt er informatie verstrekt. Alles in een informele en ontspannen sfeer.

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Op de MantelzorgNL Community kunt u een vraag stellen.

Mantelzorgelijk is het grootste onafhankelijke platform voor en door mantelzorgers, waarop mantelzorgers hun kennis, ervaringen en gevoelens delen. Stichting Mantelzorgelijk zet zich in voor de belangen van Mantelzorgers (en hun naaste omgeving) in Nederland.

Ben jij tussen de 10 en 25 jaar en heb jij zorgen voor of over iemand in jouw gezin? Neem dan eens een kijkje op de Jonge helden chillavond!