Dag van de mantelzorg 2018

Zaterdag 10 november jl. was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Woej en het Netwerk Mantelzorg hebben zich op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg, ingezet om de mantelzorgers, die voor iemand binnen de gemeente zorgen, écht in het zonnetje te zetten.
De dag was gevuld met massages, muziek, een lekkere lunch, verschillende workshops van linedance tot collages maken, een pubquiz en zelfs een hypnoseshow.

Het was een fantastische dag waarbij meer dan honderd mantelzorgers aanwezig waren en zich in de watten hebben laten leggen. De reacties waren ronduit positief met hier een daar een licht kritisch geluid over de moeilijkheid van de pubquizvragen.
Ook aan jonge mantelzorgers werd gedacht. Vanaf het Raadhuis ging een bus naar Dekker Zoetermeer waar deze jonge helden zich een weg moesten banen uit een escaperoom. Bekijk hieronder de video van André Hörmann voor een impressie van de dag.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal liet weten dat hij graag gehoor wilde geven aan de positieve reacties van de bezoekers en zich hard gaat maken om deze dag volgend jaar weer te laten plaatsvinden. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en een loterij bomvol prijzen. Veel mensen zijn blij gemaakt met een leuk presentje. Van boeken, flessen wijn en schoonheidsproducten tot kaartjes voor het Gemeentemuseum of een voorstelling van Theater Ludens.

Een van de bezoeksters, Jolanda Raaymakers, vertelde: ‘Ik heb een fantastische dag gehad! Mijn man kon vandaag naar de opvang en ik heb mensen ontmoet die te maken hebben met dezelfde problematiek. Mijn batterij is weer helemaal opgeladen het was echt ontzettend leuk!

Projectleider Julie Scott bedankt namens de organisatie alle sponsoren via deze weg voor hun bijdragen en hoopt op weer een bijdrage aan de Dag van de Mantelzorg in 2019!

Sponsoren en leveranciers:
Escaperooms Dekker Zoetermeer, Het Nationale Theater, Theater LudensGemeente Museum Den Haag, De Rijdende Barbier, Door de nacht klinkt een lied (theatergezelschap), Wijnhandel van Dop, Bakker Klink, Albert Heijn Koningin Julianaplein, Marcello`s Art Factory and Rock Gallery, Rotary Voorburg, Kunstcentrum Brugman, Theun & bloemen, The Printer Voorburg, Wereldwinkel Herenstraat, de Nootzaak van Genieten, Printerrette Leidschendam-Voorburg, Tramrestaurant Hoftrammm, restaurant Volle Maan, restaurant Gina, restaurant Buitengewoon, Damflowers, Kapper Xijezo, van Heugtentours busvervoer, Fonds 1818.